Världens första Eldrivna Volvo 64-tons Flexoekipage rullar ut från Östergötland!

Returpack och Alltransport i Östergötland tar ett historiskt steg i transportbranschen och lanserar nu tillsammans världens första eldrivna Flexoekipage!
Volymfordonet mäter 24 meter, lastar 160 kubik, och har en totalvikt på 64 ton.

Genom sin helt el-hydrauliska byggnation kan bilen tippa hela lastutrymmet i sidled, därtill samtidigt lasta gods såväl bakifrån som uppifrån på terminaler och lager.

”Vi fortsätter utmana branschstandarderna och går i fronten även när det kommer till mer avancerade byggnationer som denna med 100% eldrift” säger Mathias Lidén, VD Alltransport i Östergötland

Elbilen kommer i huvudsak transportera flaskor och burkar i lösvikt från Returpacks anläggningar i Sverige och transporteras till fabriken i Norrköping.

”Vi hanterar ständigt ökande pantvolymer och jobbar därför kontinuerligt med att förbättra våra logistiklösningar och hållbarhetssäkra våra transporter. Tillsammans med våra leverantörer och det nya eldrivna flexoekipaget har vi nu tagit ytterligare ett viktigt steg på resan mot klimatneutralitet till 2030”, säger Marie Skoog, logistikchef på Returpack/Pantamera

Genom att ta del av ny teknik och dra lärdom så blir vi en del av lösningen när Transportsverige ställer om mot emissionsfria transporter.

Faktaruta
EL-lastbilen är en Volvo FH 6×2 Electric / MT Eksjö
– Brutto kombinationsvikt: 64 ton
– Batterikapacitet: 540 kWh (Nominell kapacitet)
– Uteffekt: 490 kW kontinuerlig effekt