Håll i hatten, blir vi först i regionen….?
De flesta av er vet att Motala ström rinner genom Norrköping som en pulsåder. Och där i hjärtat av Norrköping påbörjar vi projektet av en publik laddstation för tung trafik under 2023 .
Projektet som förväntas stå klart under 2024 delfinansieras av Klimatklivet och EU.

Och nu snackar vi effekt, vad sägs om ultrasnabb laddning 2 x 400kW? Det här är en del av vår satsning framåt och på framtidens olika drivkällor där eldrift är en. Det finns idag ingen snabbladdning för tung trafik i regionen och här kan vi inte vänta. För att komma framåt i omställningen till eldrift måste det finnas förutsättning för att kunna ladda och här tar vi aktivt tag i problemet.

Vi känner att vi har en bra strategisk placering i Norrköping med E22 bredvid oss, 7 min ut till E4 Norrköping Södra och med den planerade dragningen av Händelöleden når vi Malmölandet på 5 min. Med en fulladdad el-lastbil tar man sig idag ca 25 mil. Det innebär att vi når följande orter på en laddning: Värnamo, Karlstad, Kalmar, Örebro, Stockholm, Jönköping. Framtiden är här och vi hjälper till att underlätta omställningen för vår egen del men även hela branschen. Tillsammans utvecklar vi Norrköping som Logistikstad.
Vi misstänker att projektet är aningens mer komplicerat än vad vår VD Mathias vill ge sken av, ”Bara sätt ihop sladdarna så kör vi”, men ni fattar grejen, vi snackar inte – vi levererar.